Натуральні компоненти

Натуральні компоненти

Натуральні компоненти

     До складу справжнього шоколаду повинні входити чотири основні компоненти: масло-какао, какао терте, цукор, лецитин (щоправда, стосовно останнього компонента й досі тривають жваві дискусії).

 Регламентом Євросоюзу при виробництві шоколаду дозволено використовувати до 5% рослинного масла замість масла какао-бобів.

   Бельгійські шоколадні фабрики та шоколатьє можуть похвалитися стовідсотковим вмістом какао-масла у складі шоколаду. Це значно поліпшує його смак.
   Саме масло дає шоколаду аромат та смак. До речі, завдяки маслу-какао “білий шоколад” має шоколадний смак, але вигляд у нього зовсім не шоколадний. 

     Для здешевлення вартості шоколаду деякі виробники додають пальмове або кокосове  масло.
 Якщо раніше на етикетці можна було прочитати: «масло какао -бобів, какао терте, цукор», то тепер важко знайти плитку, що не містить рослинних жирів. Під цим обтічним поняттям крім горіхових масел зазвичай ховається кокосове або пальмове.

У справжньому шоколаді має бути тільки масло какао. Такий шматочок відразу тане в роті, так як какао-масло плавиться при температурі 32-36 градусів.
   З точки зору калорійності шоколаду не має значення, який в ньому жир, а з точки зору користі, різниця величезна.